11 Temmuz 2012 Çarşamba

Bugün Ne Giysem Sendromu İş Fikri Oldu

Bugün ne giysem? sorusu  her kadının sorunu olduğu gibi özellikle de iş dünyasındaki kadınlar için büyük bir dert. Sanki her sabah dolabınızda büyük bir  kara delik açılmış ve sizin giyilecek bütün kıyafetlerinizi alıp götürmüş gibi :(( her zamanda dolapta kalanlar hep en rahatsız olanlarıdır :(( Şu staj döneminde de deneyimledim ki her gün şık ve özenli olmak çoook zorr.. Öyle ki  conversleri ve rahat babetleriyle mutlu olan ben, gün boyu topuklu ayakkabı giymekten hiç hoşlanmıyorum.. Sadece ayakkabıyla olsa yine iyi saçımı nasıl yapsam ki ? ahhh ahh bide bu sıcakta makyaj yapması var kii ıyy çok fecii:((
Eger bir de formel giyinmek zorunda olduğunuz bir yerde çalışyorsanız bu derdiniz katlanarak dahada  büyüyor. Hem çok şık olmak zorundasınız hemde bir o kadar da rahat...Ancak şık ve rahat olmak kelimeleri hiçte yan yana durmuyor tahmin edeceğiniz üzere...



Gömlek giyseniz oturduğunuz zaman düğmelerinizin arası açılır  ya da üstteki raflara uzanmak istediğinizde gömleğiniz dışarı çıkar. 
Durum bu kadar sancılı iken çözüm de bir  kadın girişimciden geldi ve Sibel Türker tam da bu  sıkıntıdan yola çıkıp iş dünyasındaki kadınlara dermanı olacak ürünler ile hazır giyim pazarına giriş yaptı...  Ruhun maddeye dönüşmesi anlamına da gelen Monist ismiyle kadın giyim üretimine başlayan Türker şimdilik sadece internet üzerinden satış yapıyor ancak yıl sonuna kadar ilk mağazalarını açacaklarmış.

Böylesine sıkıntılı konularda biz kadınlara sunduğu  pratik çözümlerle yaramıza derman olan bu fikrin güzelliği ayrıntılarda gizli...
Örneğin çokta kiloluluymuş gibi pırt pırt açılan düğmelere çözüm gizli çıtçıtlardan geliyor. pantolandan ve etekten firar eden gömleklere çözüm biraz daha uzun yapılarak bulunuyor.
Ayrıca Türker'in iyilikleri bu kadarla da bitmeyip satın alınan bir ürünün daha farklı nasıl giyilebileceğini de kutunun içinde bize gönderiyor..Saçınızı makyajınızı nasıl yapacağınızda bu kutunun içinde. Ayrıca o sinir olduğumuz yıkama talimatları da ürünlerin üzerine iliştirilmeyip kutunun içinde geliyor.. 
Ehh bundan iyisi şamda kayısı...
Bu kadar anlatmışken isterseniz Monist'e  buradan ulaşabilir ürünleri detaylarıyla inceleyebilirsiniz....



İş dünyasında şık giyinmek ve Bugün ne giysem sendromunu yşamamk üzere bir kaç öneri de sunup yazıma burda son vereyimm..
1)Sabah kalkınca hangisini giyeceğim derdinden kurtulmak için dolabınızı ikiye ayırın. Bir tarafı günlük, hafta sonu giysilerinizden oluşsun. 
2)Giysilerinizi askılara asarken takım olacak şekilde yerleştirme yapın. Birbiri ile uyumlu kıyafetleri aynı askıya asmaya özen gösterin. Boş vakitlerinizde kıyafetlerinizi brbiriyle kombine edin bir gömleği sadece bir pantolanla kullanmayın.
3)Kendinize sezonluk renk belirleyin ve alışveriş esnasında o renkleri kapsayan giysileri satın alın. Renk kombinleri çok önemlidir, bu nedenden dolayı ana renklerde klasik kıyafetlere (etek, pantolon, elbise, gömlek...) yer verin. 
4)Bir koyu bir de açık renk takım edinin.  
5)Yeni satın alacağınız giysilerin kumaş cinsleri; kırışmayan, leke tutmayan, ter kokusu yapmayan, kolay deforme olmayan, hareket özgürlüğü sağlayan “akıllı kumaş” diye adlandırılan ürünlerden oluşması tahminlerinizin üzerinde kolaylıklarla karşılaşmanızı sağlayacaktır. Her sabah ütü yapmak, belli bir saatten sonra ter kokmak, kırışık gömleklerle toplantıya girmek istenebilecek en son şeylerdir. 
6)Diğer bir kolaylık ise siyah elbise, takım, gömlek, ayakkabı, beyaz gömlek gibi çalışan kadınların dolabında bulundurması gereken kurtarıcı giysiler edinmektir.7)Ayrıca unutulmamalıdır ki ne kadar şık kaliteli giyinmiş olursanız olun kötü bir çanta ve ayakkabı seçimi her şeyi mahveder...
8)Takılar ise en büyük kurtarıcınız farklı türde takılarınızla basit bir kıyafeti bile çok şık hale getirebilirsiniz..
                                                 Hem çook şık  hemde çoook başarılı bir iş hayatı sizlerle olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder