27 Haziran 2012 Çarşamba

Garantisiz Bizce Kalmasın Kimse:)) Stajda İlk Gün...

Bakmayın stajda ilk gün dediğime, stajda bir haftayı geride bıraktım bile.
İlk günün acemiliğini ve heyacanını üzerimden atlattıktan sonra yazmak istedim; aksi halde ''ayy'', ''off'', ''poff'', ''bütün yazımı rezil ettim'' gibi serzeniştlerle dolar taşardı blogum.

Şimdi mi?? bence biz hem eğleniyor hem de öğreniyoruz :)  hiç bu kadar renkli ve eğlenceli bir şube olabileceği  düşünmemiştim. Öyle ''sen stajyersin kazana düştün'' muhabbetleri olmadı sanki yıllardır bu  ailenin bir çalışanıyım :)

eee bu bloga nasıl buldun bilemem; belki şimdi stajda ilk günün ve önünde hiç bir yere giremediğin bir bilgisayar var ve google ''stajda ilk gün'' yazıp bana rastladın. Ya  da yarın stajda ilk günün olacak.

Evet stajda  herkesin ilk günü oldukça sıkıcı ve hayal kırıklığıyla geçiyor merak etme bir hafta sonra bu durumlarına gülüp geçeceksin.

Şimdi mızmız bir çocuk gibi davranmayı bırak ve  gözlem yap bir müşteri belki de asla işin düşmeyecek bir yer de staj yapıyor olabilirsin, ama  şimdi o kurumun bir parçasısın ( ayy sanırım pek bi abarttım altı üstü bir staj :) ) neyse belki de bugün staj yaptığın yer ilerde çalışacağın yer olacak... Bunun için kısıtlı olan bu günlerini en iyi şekilde değerlendirmeye bak!

O zaman nacizane bir kaç öneri de benden gelsin.

1) Sakın geç kalma: Zamanında işte olmak çok önemli. Hatta olman gereken saatten biraz önce gitmek senin işe ne kadar önem verdiğini gösterir.                                                                                
 2) Sorular sor: Eğer yöneticinin verdiği işi bitirirsen “bu işi bitirdim başka ne yapabilirim” diye soru yönelt. Ya da iş arkadaşlarına mutfağın, fotokopi makinasının nerede olduğunu sor. Bu, işe bağlanmaya çalıştığını herkese gösterir.
3) Gülümse ve arkadaşça davran: Büyük olasılıkla ilk gün birçok iş arkadaşınızla tanışacaksınız.  İlk tanışmanızda yüzünde samimi bir gülümseme olması gerçekten önemli.  Yeni olduğunuz için sizi merak edecekler.  Hakkınızda onlara daha önce ne söylendiğini bilmediğiniz için en iyisi olduğunuz gibi ve arkadaşça davranmanız.
4) Çok dinle, az konuş: İş arkadaşlarınızı dikkatlice dinleyerek onlar hakkında fikir edinebilirsiniz. Onların konuşmalarından kişilikleri ve konumları hakkında bilgi edinmeye çalışın.
5) Erken ayrılma: İşe geç kalmamamak gibi erken ayrılmamakta önemli.  Sürekli çıkış saatini bekler gibi bir izlenim vermemek için çıkış saatini biraz geçtikten sonra çıkın. Bu hem sıkılmadığınızı hem de işle ilgilendiğinizi gösterir.
                                                         Mutlu bir staj dönemi dilerim :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder