2 Mart 2012 Cuma

şehir eskişehir

Baba mesleğinden dolayı şehir şehir gezdiğimi daha önce ki yazılarımda da sık sık bahsetmişimdir. Bazen bu durum çok hoşuma gitsede sıkıldIğım zamanlarda yok değil mesala bir şehirde 3 yıldan fazla kaldığımız zamanlarda pek bir sıkılır bunalırım o şehirden.

Her ne kadar yolum tesadüfen bu şehre düşmüş olsa da  gezip gördüğüm yaşadığım şehirler içinde en sevdiklerim listesinde ilk sırayı hemen alıverdi kerata.

Aslında ailemizin Eskişehir serüveni Mardin'den sonra tayin istek başvurularını yaptığımız zamanlara dayanır.
Her tayin döneminde olduğu gibi Türkiye haritası ortaya konmuş şehirleri tartışıyoruz tartışma sonrasında yoğunlaşma Eskişehir üzerinde oldu  ve herkes sanki yukardaki amcalardan haber almış gibi inanıdırıverdi   tayinimizin Eskişehir'e çıkacağına ama gel gelelim mayıs ayında gerçek suratımıza öyle bir şarptı ki herkes dona kaldı o an Mardin'den sonra herkes Antalya İzmir Çanakkale'ye giderken bizim tayin Sivas'a çıkmıştı hayal kırıklığını gelin siz düşünün şimdi öylesine kendimizi inandırmışız ki Eskişehir'e gideceğimize Sivas etkisini öyle kolay kolay atamadık üzerimizden..

gel zaman git zaman 5 yıl Sivas'ta geçip gitti biz Eskişehir'i çoktan unuttuk bile Sivas'tan sonra rüzgar bizi bu seferde Bolu'ya savurdu.
neyse neyse daha uzatmadan Eskişehir hikayemize geri dönüyorum.

Ayşegül liseyi bitirmiş üniversite tercihlerini yaptığı bir dönem

Laf aramızda hayatta seçim yapma işini hiç sevmem seçimlerimdeki hataları gördükçe hakkıma düşeni kabullenmek bazen daha kolay gelir; gerçi bu seferki doğru bir seçimdi.
Tam da olmak istediğim bölümdeydim ve öğrenci kenti Eskişehir de bir öğrencilik hayatı geçirecektim
her ne kadar  öğrencilik hayatım bir yıl sürmüş olsada Eskişehir'de olmaktan son derece memnunum.

Tamam yine konu dağıldı farkındayım hemen toparlıyorum:)
Babamın son görev yerinin Bingöl olması sebebiyle annemler tası tarağı toplayıp Eskişehir'e gelirken babamın yolu Bingöl'e düşmüş.
Yıllar  yılar öncesinde hayalini kurup sonra da büyük bir yıkım yaşadığımız şehre yedi yıl sonrasında taşınmıştık...
Hep derim Eskişehir'in suyunu içmek ekmeğini yemek varmış kaderimizde.
Şimdilerde ise emeklilikle beraber buraya yerleşmeyi düşünüyoruz:)


son olarak da eklemek isteğim bir şey var; yaş olmuş 20  ve  benim kalpten dilediğim her dilek er ya da geç bir gün gerçekleşti....Teşekkürler...

                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder